Filety z karpia duszone z bakłażanem na racuszkach szpinakowych (przekąska gorąca)

6 porcji: 3 filety z karpia, 2 bakłażany, 200g masła , 250g śmietanki UHT 30% , 200g szpinaku , 30g koperku , 20g drożdży , 1 jajo , 150g mąki , 50g mleka , 50g oleju , 5g cukru , sól, pieprz

Dekoracja: Bakłażan, Ogórek zielony, Pomidory koktailowe, Papryczki chili, Cytryna, Kapusta pekińska, Koperek,


Po obróbce wstępnej karpia filety przeciąć wzdłuż. Paski bakłażana zblanszować, posmarować masłem koperkowym. Filety oprószyć solą i pieprzem, zwinąć w rulon z paskami bakłażana. Rulony zwinąć nitką i dusić na maśle. Naturalny sos zabielić śmietanką dodać curry, doprawić do smaku, zagotować. Dodać niewielką ilość na rulony. Sporządzić racuszki z ciasta drożdżowego z dodatkiem ugotowanego, posiekanego szpinaku. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Rulony układać na racuszkach, udekorować.